Quiltexpositie

Agenda tip: dinsdag 27 september t/m zaterdag 15 oktober  2016 Expositie van Willy van de Beek- Oldenhof: Quilts & Poppen

Van jongs af aan was Willy in de weer met lapjes, potlood en papier, en met penselen en verf. Volgens haarzelf is ze opgevoed met naald en draad. Zij ontwerpt al haar quilts zelf. Het ontwerpen en maken van een quilt geeft haar heel veel voldoening, omdat alles wat ze graag doet, zij er in kwijt kan. Willy gebruikt bijna altijd zelf geverfde stoffen, maar af en toe komt er ook een gekocht lapje aan te pas. Haar quilts worden versierd met veel quiltwerk en borduursels en worden versierd met kralen en kleurige garens. Haar inspiratie haalt zij uit de kleuren en motieven uit de Art Nouveau periode. Je kunt zien dat Willy ooit poppenmaakster is geweest, want zo nu en dan komt er spontaan een zelfgemaakte pop op een quilt terecht.

Houd U van quilts, en wilt U eens iets echt origineels zien, kom dan eens een kijkje nemen. Entree en parkeren op eigen terrein is gratis.

 

 

 Hieronder een paar prachtige quilts van eerdere exposities bij Atelier De Witte Pimpernel

 

Van Dinie Nijenhuis, van Quiltgroep `De Zevenster` De leden van de groep zijn: Ginie Arends, Richtje Beintema, Leny Brockman, Olga   Haan, Riena Havinga, Hetty Prins en Anneke v.d. Sijden.

Verder  waren er exposities van o.a. Ginie Arends solo, van Rita Dijkstra, van Herma Rodijk

 

 

 

 

 

 

De vorige tentoonstelling van Quiltgroep "De Elle-maten" was zeer geslaagd en gezellig. Er hingen zo`n  60 werkstukken, groepswerk en individueel werk. Vele positieve reacties hebben we ontvangen over de expositie, over de bijzondere veelzijdige werkstukken van deze quiltgroep. Het leverde velen nieuwe inspiratie op !